1 Şubat 2010 Pazartesi

Hafta Sonu İzlenimleri


Epeydir blogu boşlamış durumdayım. Geçen hafta sonu yorgan döşek evde geçirirken pekte pc başına oturabilecek durumda değildim açıkçası. Bu hafta sonunu ise Cumartesi Tofaş, Pazar Bursaspor maçına giderek değerlendirdim. İki maçtanda takımlarımızın galibiyet çıkarması epey keyiflendirdi doğrusu beni. Çok fazla maçlar üzerine detay konuşmayacağım, kısaca gözüme çarpanları aktaracağım.



En sıcak olan maç Bursaspor-Eskişehir maçıyla başlayalım. En son ligin başındaki Kasımpaşa maçında kapalı kaleye girmiştim. Epey zaman olmuş kapalı kale arkasına girmeyeli. Kasımpaşa maçındaki kız kavgaları, çoluk çocuk vs. görüntü pek değişmemiş. 45 dakika varken kuyruğa girdim ama maç başladıktan 10 dakika sonra içeri girebildim. İlk golü ve Turgay'ın çizgiden çıkan topunu göremedik. 2010 senesinde stadın bu hali Bursa şehrine yakışmıyor doğrusu. Bilet kuyruğuna girmeden kaynamaya çalışan tipler hala mevcut. Bir tane görevlinin yırtındığı kapıda biletsizler, tek bilete iki kişi girmeye çalışanlar vs. daha maça girmeden sinir kat sayısı yükseliyor insanın. Üstteki pankart maç başında maratonda açılmış. Ligin ilk yarısında Eskişehirde yaşananlara ithafen. Eskişehirlilerin tüm dostça söylemlerine rağmen o maçta bolca biber gazı ve üzerine küfür yemişti bizimkiler. Takımla ilgili birşeyler yazarsak kupadaki Sivas maçındaki iştah bu maçtada vardı. Ben maçın başını kaçırdım ama ilk yarı top göstermedik diyebilirim Eskişehire. Sercan'ın saldırgan driplingleri, solda Ozan sağda Volkan'ın çıkışları canlarından bezdirdi rakip defansı. İkinci goldeki Sercan'ın şık çalımı ve driplingi görülmeye değerdi. İkinci yarı ise al gülüm ver gülüm, bitsede gitsek tadındaydı. Maç adına çok bahsedilecek birşey yoktu ortada. Eskişehir'in de ahım şahım bir kadrosu olmadığı ortada. Ligdeki konumları onlar için hayli yeterli olmalı. Daha fazlasını ne o kadro nede o hocayla başarabilmeleri pek mümkün değil.



Cumartesi günkü Tofaş - Bornova izlenimlerime gelirsek, seyircinin nasıl bir maçı döndürebildiğini izledik. Tabi birde Recep Ankaralı hadisesi var. Bir adamın yönettiği her maç gerlim, her maç olaylı mı olur arkadaş. Tofaş kötü başladığı maçta ikinci yarıdaki sert savunması ve seyirci desteğiyle evindeki yenilgi serisini kırdı. İkinci yarıdaki sert müdafa ve hızlı hücumlar epey canını yaktı rakip takımın. Bitime 4 dk. kala mola esnasında Recep Ankaralı ve Efe Aydan atışması pek alışık olmadığımız bir durumdu. Efe Aydan gibi bir adam bile çileden çıkmış durumdaydı varın siz düşünün. Aynı Recep Ankaralı'nın seyirci ile diyaloğa girmesi de çirkin bir görüntü oluşturdu. Maçın gözlemcisine eliyle yaz bunları işareti yaparken iyide, senin yaptıklarını kim yazacak peki Recep Bey. Tofaşta takımın en iyisi yine Bowmandı. Denison ve Kolariç de içeriden epey katkı verdi. İkinci yarı Can Altıntığ, Mehmet Yağmur ve Lamar Butlerı da beğendim diyebilirim. Olması gerektiği gibi oynadılar, doğru anda doğru hücum ettiler.

Haftaya Bursa derbisi var. O maçta epey gerilimli geçecek. Özellikle Renault cephesinde işler iyi gitmiyor. Daha detaylı bir yazıda hem önümüzdeki maçın analizini hemde ligdeki durumları ile ilgili bir yazı yazmayı düşünüyorum. Ölmez sağ kalırsak tabi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Genial brief and this mail helped me alot in my college assignement. Thanks you seeking your information.