15 Eylül 2009 Salı

DEVLER KALDIĞI YERDEN


   Dün gece yine kalbimiz için zor bir geceydi. Son periyota kadar bir şekilde idare ettik ama maç sonucu bir de uzatma olunca kalp atışlarımız 120'ye dayandı. Turnuva sonuna kadar Allah kolaylık versin hepimize.

    Maçla ilgili birşeyler karalarsak eğer, iki sistemli, savunma yapmayı seven, mücadeleci takımın savaşıydı. Hido 1/16 saha içi isabet oranıyla, ömer Aşık da 1/10 faul atış oranıyla oynadı ki, hücumda bu olağan dışı sıkıntıya rağmen savunma konsantrasyonumuzu hiç bırakmadık. Bize maçı getiren de bu oldu. Pota altında Ömer çıkıyor rakip takım tam rahatlıyorum derken Semih pota altını karartmaya başlıyor. Ömer Onan rakip kısalara kene gibi yapışmışken tam o çıkıyor bu sefer Sinan Güler başlıyor rakibi ısırmaya. Velickovic'in el üstünden bulduğu ekstra üçlükler olmasa son periyot çok daha rahat bir galibiyet çıkarabilirdik. Rakip kısalardan sadece Teodosic birşeyler yapmaya çalıştı ki O da maç sonunda pes etmek zorunda kaldı. Özellikle Tepiç ve Tripkoviçten ekstra sayılar bulmalarını önledik. Kerem Tunçeri pozitif oyunu 7 asist 0 top kaybı ve kritik üç sayıları ile ayrı bir alkışı haketti. Alkış demişken sanırım Ersandan da bahsetmemek olmaz. Turnuva boyunca gösterdiği üst düzey performans dün gece iyice tavan yaptı ve galibiyetimizdeki baş mimar olmayı başardı. 

    Eğer ki kaybetseydik ilk 2 şansımızı zora sokacağımızı bir maçı kazandık ve Sırpları liderlik potasına sokmadık. Şimdi bugün oynanacak Fransa - Yunanistan maçını dikkatle izleyeceğiz, eğerki Yunanistanın mağlubiyeti ve grupta 3. sırayı almaları durumunda yarın ki Slovenya maçı daha da önem kazanacak. Her iki takımda grubu lider tamamlamak isteyecektir. 

Detaylı Slovenya analizi bu akşam Yunanistan - Fransa maçından sonra yapmaya çalışacağım.

Hiç yorum yok: