26 Ekim 2009 Pazartesi

Oyak Evinde Kral (Değerlendirme)


İzmirde Tofaşın son saniyeyle kaybetmesini izleyip sinirlenmişken Bursaspor'un 6 farklı kazandığı haberi gelince moraller biraz olsun düzeldi. Akşam saatlerinde Renault'un kazandığını duyunca da İzmirdeki kötü yenilgi sonrası sinirim daha da hafifledi. 

Yeni transfer, Olu Famutiminin oynamasını beklemiyordum açıkçası onun ismini görünce oldukça şaşırdım. Son dakikada onu bu maça yetiştirmenin ödülüydü belkide bu galibiyet. İki takımda zaman zaman öne geçsede ikisi de maçı koparıp alacak hamleleri bir türlü yapamamış. Jovan Adams 37 dakikada 26 sayı, 3 rib, 8 asist, 1 top çalma ile geçen haftaki kıpırdanmanın ardından adeta patlama yapmış. Uyum süreci sanırım biraz sancılı geçti onun için ilerleyen haftalarda Yücel Hoca'nın sisteminde böyle iyi işler yapması Renault için büyük kazanç olur. Jovan Adams ile birlikte Joshua Heytvelt de 37 dakika sahada kalırken 18 sayı 9 ribaund ve 3 asist yapmayı başardı. Bu iki yabancının yanında son transfer Famutimi 28 dakikaya 14 sayı 2 ribaund 3 top çalma sığdırmış. Gelelim maçtaki esas oğlanlara. Bir sene önce Ahmet Erdoğan ve Nedim Dal ikilisinin Oyak Renault'a maç kazandıracak isimler olacaklarını söyleseler sanırım Yücel hoca dışında kimse inanmazdı. Ahmet Erdoğanın aldığı süreler Evren ve Alper Saruhan'ın ayrılışıyla tavan yapınca ortaya koydyğu performansta bir anda zirve yaptı. Karşıyaka maçında 33 dakika süre alıp 8 sayı atsada 8 asisti ve maç sonu oyunu takdire şayan. Son topta (steps, faul karışık birşeyler olmuş) Ahmet'in heyecanlı bakışlar içinde Nedim'i görmesi ve Onun isabetli turnikesi maçı kazandırmış. Ahmet Erdoğan (1986) şu ana kadar, Evrenin (1985) yada en azından Alper Saruhan'ın (1982)  gösterdiği aşamayı ve katkıyı verememişti Renault'a. Evren'in 22 yaşından sonra kaydettiği aşamayı yada Alperin 25 yaşından sonra kaydettiği aşamayı 23 yaşındaki Ahmet bu sezon yapabilir mi göreceğiz. Famutimi'yi henüz canlı izleyemedim ama Mike Rose'dan daha iyi olduğunu ilk maçtaki istatistikleriyle gösterdi. Atletik yapısıyla da savunmada Yücel Platin'in önemli bir kozu olacaktır ilerleyen haftalarda.

Pınar Karşıyakada Ryan Toolson 39 dakika sahada kalıp 8/10 üç sayı isabeti ile 32 sayı üretmiş. Nerdeyse tek başına maçı alıp götürecekmiş Karşıyaka adına ama başaramamış. Pınar Karşıyaka iyi yabancıları ve potansiyelli yerlileri sürpriz galibiyetler alacağı gibi bu tarz yenilgilerde alabilecek bir takım. Özellikle iç sahada kolay kolay kaybedeceklerini düşünmüyorum, ligdeki konumları için asıl belirleyici deplasmanlarda gösterecekleri performans olacaktır.

Hiç yorum yok: