16 Ekim 2009 Cuma

TOFAŞ - ALİAĞA PETKİM (Maç Öncesi)


TOFAŞ - ALİAĞA PETKİM:
Kupada kaybedilen ikinci maç sonrası antrenör İziç; oyuncuların formsuzluğundan yakınıp hazırlık maçlarında iyi ekiplerle oynamadıklarını belirtmiş. Kaybedilen üçüncü maçtan sonra acaba formsuzluğun oyuncular kadar kendisi için de geçerli olduğunu düşünmüş müdür? Ayrıca adama sorarlar bu takımın baş antrenörü olupta hazırlık maçlarında oynanacak takımları başkası mı belirliyor.
Nihat Iziç : TOFAŞ (Baş Antrenör) A Milli Takım (Yrd.Antrenör), Yıldız Milli Takım (Baş Antrenör)
Mustafa Derin : TOFAŞ (Yrd. Antrenör), Genç Milli Takım (Baş Antrenör)
Her neyse maç yorumu yapacaktım, Nihat İziç ve Mustafa Derinin kariyerine kaydım. Fazla dağıtmayayım Nihat iziç üzerine genel bir yazı daha sonra yazarız. Kupa maçlarında ve hazırlık maçlarında takımın henüz hazır olmadığı gerçek. Ancak sezon başındaki kupa maçlarıda lig için yanıltıcı olabiliyor. 2006 Tadım Türkiye Kupası eleme grubunda Tofaş Fenerbahçeyi 92-90la geçerken o sene Tofaş ligden düşmüş Fenerbahçe ise şampiyon olmuştu. Özellikle maçlar başa baş giderken oyun içinde ağırlığını koyabilecek tecrübeli bir oyuncu eksikliği dikkat çekici. Genç kaptan Can Altıntığ biraz bu role soyunmaya çalışıyor ama TBL seviyesinde neler yapabilecek bu sene göreceğiz. Mehmet Yağmur, İlkan Karaman ve Can'ın bu sene göstereceği çıkış Tofaşın lig konumunu belirleyecek başlıca etkendir kanımca. Pota altında Denison ve Çanakkaleden alınan tecrübesiz Kolariçin üst seviye liglerde oynayan takımların ilk tercihlerinin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Belki Aliağa karşısında bu sırıtmayacaktır ama uzun lig maratonu için oluşturulan uzun rotasyonunun yeterli olmadığı kanaatindeyim.
Rakip Aliağa Belediyesi, malum geçen sene maddi sıkıntılardan sonra bu sene yoğurdu üfleyerek yiyorlar. Hafta başında Halil Ünerle anlaşarak yeni bir hava yakalamak isteyeceklerdir. Yabancı oyuncu kalitesi olarak Tofaştan çok az üstün olduklarını düşünsemde yerli kadrosunda oldukça sıkıntılılar. Ogün Sevinçten henüz tam katkıyı alabilmiş değiller. Halil Ünerinde katılımıyla ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklardır.
Sonuç olarak henüz lige tam olarak hazır görünmeyen iki takımın karşılıklı mücadelesini izleyeceğiz. Ancak rakibine oranla daha oturmuş bir teknik ekip ve oyuncu kadrosuna sahip olan Tofaşın ev sahibi avantajını da kullanarak lige galibiyetle başlayacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok: