15 Ocak 2010 Cuma

Cumartesi Basketbol - Pazar Futbol Keyfi


16 Ocak 2009 Cumartesi - BBL
17.00 Tofaş - Türk Telekom (Bursa Atatürk Spor Salonu)

Formda Telekom evinde kazanamayan Tofaş deplasmanında. Telekom için Murat Özyer'i gönderdikten sonra iyi bir ivme yakaladı diyebiliriz. Ligdeki farklı Karşıyaka galibiyeti üstüne birde Eurocupta gruptan çıkmayı başarınca Ankara ekibinde moraller epey yerinde. Son maçlarda savunmayıda epey sertleştirdiler, normal bir takım için ortalama sayılabilecek bir savunma aslında ama söz konusu Telekom olunca epey sertleştiler diyebiliriz. Ev sahibi Tofaş ise en son iç saha galibiyetini 3. hafta Renault karşısında almıştı. Deplasmanda alınan 4 galibiyet alınmamış olunsaydı zaten durum epey iç karartıcı olabilirdi. Bursadaki Antalya BŞB yenilgisini unutturmak ve Bursa seyircisiyle barışmak adına güzel bir hediye olabilir Telekom galibiyeti. 7 galibiyetli rakibini yakalamak ve bir kaç basamak daha tırmanmak da keyif verici olur Tofaş cephesi için. Tofaşta ameliyat olan Nezih Özbakır olmayacak, TT ise Belçika deplasmanında ülkesinden dönmeyen Wilson ve Serkan Erdoğan'sız mücadele etmişti. yarın oynayıp oynamayacakları şüpheli bu ikilinin. Telekom kadro itibarı ile ağır bassada Tofaş'ın artık Bursada da kazanması gerek. Epeydir bu maçı izlemek için bekliyordum ama bugün çıkan bir İzmir seyahati işleri bozdu doğrusu.


19.00 Banvit - Oyak Renault (Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu)

Aradan önceki son maçta evinde Erdemir karşısında varlık gösteremeyen Renault bu hafta Banvit deplasmanında. Banvit'te tıpkı Telekom gibi son derece moralli. Hafta içi Challenge Cup'ta kazanarak gruplarını lider tamamladılar. Bu formlarıyla bu kupada epeyde ilerleyecekler gibi görünüyor. Ligde son 7 maçlarından 6 galibiyet çıkardılar ki bunun sonucunda 4. sıraya kadar yükseldiler. Bandırma'da kolay kaybetmiyorlar. Renault ise bir türlü istikrarlı bir görüntü çizemedi. Bir hafta çok umut verirken ertesi hafta hiç ortalarda görünmüyorlar. Banvit'in evinde fazla zorlanacağını düşünmüyorum. Balıkesir temsilcisinde Chuck Davis sakatlığını atlatamadı ve büyük olasılıkla yarında oynayamayacak.

16 Ocak 2009 Cumartesi - TB2L
16.00 Yeni Nesil - Finalspor (Recep Şahin Köktürk Spor Salonu)

Epeydir Finalle ilgili bir yazı girmiyordum buraya. En son girdiğimde galibiyetsiz Düzce'ye deplasmanda kaybetmişlerdi. Verilen arayla beraber Amerikalı Courtney'i gönderip yerine 2 takviye yaptılar. Forvet mevkisini Amerikalı Chris Chucks Agwumaro ile, oyun kurucu pozisyonunu da yakından tanıdığımız Mustafa Güçyetmez ile güçlendirdiler. Nitekim direk olarak ilk 5'e yapılan bu katkılarla beraber geçen hafta Beykoz galibiyeti geldi. İlk 8 içindeki gruptan kopmamak adına bu hafta tek galibiyetli Yeni Nesil'i de geçmeleri gerekli. Yeni transferleriyle güçlenen Final güçsüz rakibi karşısında bir sürprize yer vermeyecektir.

17 Ocak 2009 Pazar - Ziraat Türkiye Kupası
17.30 Denizlispor - Bursaspor  (Denizli Atatürk Stadı)

Yayın : TRT

Lige verilen arayı kupa maçları ile geçiren Bursasporumuz grubundaki üçüncü maçında Denizlispor'a konuk olacak. Ertuğrul hoca bugüne kadarki üç kupa maçında da asa yakın bir kadroyla oynattı takımı. Ancak üç ikinci lig takımından üç galibiyet alınsa da oyun olarak pek tatmin olunmadı. Herhangi bir kayıp yaşanmadığı içinde şimdilik bir problem olarak görünmüyor bu durum. Denizlispor Süper ligin dibinde ve ikinci yarı her maç onlar için final niteliği taşıyacak. Devre arası transferler yapsalarda ben çok ciddi oyuncular aldıklarını düşünmüyorum. Bursaspordan alınacak bir beraberlik bile onlar için çeyrek final şansının devam etmesi anlamını taşır. Çünkü son hafta grubun puansız tek takımı Tarsusa konuk olacaklar. Bursasporda hafta içi pek iyi görünmeyen Turgay formayı Iglesias'a kaptırabilir. Kupada iyi maçlar çıkarmasada Bursaspor'un favori olduğu Denizlispor galibiyetinin ise sürpriz olacağı bir karşılaşma benim için

1 yorum:

basketçi dedi ki...

http://naumoski7.blogspot.com/2010/01/tanjevic-istifa-kampanyas.html
TANJEVİC İSTİFA KAMPANYASI BAŞLATALIM
AYRINTILAR LİNKDE.