4 Ocak 2010 Pazartesi

T.E.D. ve Tanıdık Yüzler



TED, Nam-ı diğer Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü.
Yıllardır Erkekler 2. Basketbol liginde istikrarlı bir şekilde ne yukarı ne aşağı aynı çizgide devam eden bir takım. Bu sezon lige kötü bir başlangıç yaparak girmişler. 49-101'lik İTÜ mağlubiyeti sonrası bir kan değişikliğine gitmişler ve takım tecrübeli coach Atilla Çakmak'a emanet edilmiş. Son 6 maçının 4'ünü kazanan TED ligin ilk yarısını da play-off potasında ve grup 7.si olarak bitirmiş durumda. 7 galibiyetli İTÜ ve Işıkspor'u yakalayabilirlermi bilmiyorum ama play-offlarda da bir sürpriz yaşatmalarına şaşırmam doğrusu. Oyuncu olarak Tofaş formasını sırtına geçirdiği günden itibaren yıllarca Bursa ve Türk Basketboluna hizmet eden Atilla Çakmak ve talebelerini bundan sonra ilgiyle takip edeceğim doğrusu. 2007-2008 sezonundaki kısa Darüşşafaka macerasından sonra yeniden coach olarak parkelere dönen Atilla Hoca TED'e tanıdık isimleride katmış durumda.


Hali hazırda sezona başlarken takıma katılan Oyak Renault altyapısının ürünü Olcay Özkundilli'nin yanı sıra yine aynı dönem Renault alt yapısının ürünlerinden Ersan Özseven TED kadrosunda yer almakta. Atletik yetenekleriyle bir dönem Türk basketbolunun gelecek vaad eden önemli isimlerinden biriysi Ersan Özseven. Renault'ta beklenilen patlamayı bir türlü yapamamasının ardından Pınar Karşıyaka ve Mersin maceralarından sonra ikinci ligde basketbol yaşantısına devam ediyor. 2006'daki all-star organizasyonunda smaç şampiyonluğu yaşamışlığıda var. (edit: Bunu yanlış hatırlamışım, Ersan smaç yarışmasında finale kalmış Trepagnier ve  Haislip'in ardından üçüncü olmuştu)

TED'deki tanıdık isimler sadece bunlarla sınırlı değil. Atilla Çakmak'la beraber takıma sezon ortasında katılan iki isim var ki buram buram tecrübe akıyor diyebiliriz. Serdar Çağlan ve Şemsettin Baş.
1993'te Fenerbahçe ile play-off finali oynayan Tofaş Sas'ın genç uzunuydu Serdar Çağlan. Yıllar süren Tofaş kariyeri sonunda gittiği Ülkerspor ile TBL şampiyonluğuda yaşayan 37 yaşındaki oyuncu iki sezonluk Ülker macerasının ardından uzun yıllar İTÜ forması giydi. Arada basketboldan koptuğu bir kaç yıl ve Tekel macerasıda var benim hatırladığım. Bu sezonki istatistikleri; 19:43 dakika 6.7 sayı 4.9 ribaund



Gelelim Şemsettin Baş'a. O da Atilla Çakmak'ın hocalığında 19 yaşında geldiği Tofaş'ta 8 sene aralıksız basketbol oynadı. Saçlarının seyrek olması nedeniyle hep ihtiyar bir oyuncuymuş gibi düşünülsede oldukça genç yaşta Türkiye Liginde önemli istatistikler yaptı. Dışarıdan etkili şutlarıyla hatırladığımız Şemsettin'in 1997-98 sezonunda Fenerbahçe potasına gönderdiği son saniye üçlüğü Bursalı basketbolseverlerin unutulmazlarındandır. İki yıl üst üste şampiyon olan efsane kadroda yedek beklemesine rağmen önemli katkılar veren Şemsettin kulübün profesyonel şubeyi kapatmasıyla birlikte Karşıyaka yolunu tuttu. Kısa bir Rusya (Avtador Saratov) macerasının ardından Türkiye'de Galatasaray'a dönmüş, 30'lu yaşlarını Telekom ve Galatasaray formaları altında geçirmişti. O bildiğimiz üçlükleri ikinci ligde de olsa şimdi yeniden potalara gönderen Şemsettin'in bu seneki istatistikleri ise; 21:12 dk. 7.7 sayı 2.7 rib 2.4 asist. Unutmadan ikinci ligdeki oyunculuğunun yanı sıra, doğup büyüdüğü İstanbul Kartal'da Basketbol Gelişim Spor Kulübü'nü kuran Şemsettin burada genç nesillere basketbol öğretiyor.
TED, Finalsporla aynı grupta olmadıkları için Bursada izleme imkanım şu an için pek mümkün görünmüyor. Ama gözlerim üzerlerinde...

1 yorum:

Fanatik Basket dedi ki...

güzel bir yazı olmuş dostum tebrikler:) ted forması altındaki dostlara da başarılar..