3 Ocak 2010 Pazar

Tatil Bitti TBL Zamanı



Perşembeyle beraber 3 günlük bir İzmir kaçamağı iyi geldi ne yalan söyleyeyim. İşten güçten bunalmışken biraz kafa dinlemek iyi geldi doğrusu. Bu arada dünkü Tofaş ve Renault maçlarıda gümbürtüye gitti. Şöyle bir bakalım dünkü sonuçlara.

MERSİN BB - TOFAŞ : 68-80



Tofaştan deplasman galibiyetlerine devam. Ligdeki 6 galibiyetin 4'ü deplasmandan geldi. Son maçlardaki savunma konsantrasyonuda dikkat çekici. Önümüzdeki haftaki Telekom maçı önemli bir sınav olacak savunmanın durumunu görmek açısından. Bursadaki Erdemir, Karşıyaka, Antalya yenilgilerine gerçekten üzülüyor insan şu maçların tamamı olmasada 1-2 galibiyet alınabilmiş olunsaydı ligde durum çok farklı olabilirdi.
Mersin maçına tekrar dönersek Brandon Bowman şov yapmış diebiliriz. Galatasaray CC deplasmanından sonra yine muazzam bir deplasman performansı çıkarmış. Artık iç sahadaki maçlarda da böyle coştuğunu görürsek çok iyi olacak. Dünkü prformansı 6/8 iki sayı 5/6 üç sayı isabetiyle 31 sayı 10 rib 2 top çalma 2 blok. 14 sayı 5 ribaund yapan Denisonla beraber Mersin pota altını dağıtmış bu ikili. Nihat İziç daha çok rotasyonu severdi ama bu maçta üç oyuncu (Bowman, Denison, Cihad) birden 30+ süre almış. Cihad Şahin'inde pozisyon olarak 3,5 oynadığını düşünürsek maçın büyük çoğunluğunda üç uzununu oyunda tutmuş Nihat İziç. Lamar Butler'ın 16:43 ile bu sezonki en düşük süresini aldığını da ekleyelim. Geçen haftaki facia şutlardan sonra bu hafta takım 7/17 ile oynamış üç sayı çizgisinin gerisinden. Bowman'ın 5/6'sını çıkarırsak üç tane guard Mehmet Yağmur (4/0), Orçun Göllü (1/3), Lamar Butler (1/4) yine döktürmüş üç sayı çizgisinin gerisinden.
Bu galibiyetle Tofaş 6 galibiyetle play-off yarışından kopmazken en önemlisi Mersin'ide dipte tutmuş oldu. Mersin'de geçen seneki kaliteli yerli-yabancı tercihleri bu sene tutmamış gibi. İsabetsiz yabancı tercihlerinin yanında Nedim ücel gibi bir oyuncudanda bu sene hiç fayadalanabilmiş değiller. Daçka'nın Antalyadan aldığı sürpriz galibiyet ve Galatasaray'ın yükselen formuyla beraber düşme korkusunu iyice hissetmeye başlamışlardır. Frahm dışındaki üç yabancı birşeyler yapmaya çalışsada yerlilerden yeterli katkıyı alamadıkları ortada. Önümüzdeki iki hafta Darüşşafaka (D) ve Antalya BB maçları Mersin adına dönüm maçları olacak.



OYAK RENAULT - ERDEMİR : 69-84


Renault'un Erdemir'e kaybetmesine bir itirazımız olamaz ama geçen hafta övgüler düzdüğümüz mücadelenin bu hafta olmayışına bir itirazımız var. Öyleki son çeyrekte bir ara skor 54-71 bile olmuş. Erdemir'in Renaultla kıyaslanamayacak derecede bir bütçesi olduğu gerçeği kabulümüzdür ama özellikle yerli oyuncuların tamamının koca maçı 24 sayı ile bitirmesi kabulümüz değildir. Geçen hafta Kepezdeki mucizevi geri dönüş ve ilk haftaki hükmen kazanılan GS CC maçları olmasa Renaultta işler ne durumda olurdu bilemiyorum. Şimdi dört tane zorlu maç Banvit (D), Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray CC, Pınar KSK (D) 'dan oluşan zorlu bir fikstür var önlerinde. Bakalım Yücel Platin bu maçlarda şapkadan tavşan çıkarabilecekmi?
Erdemir maçı istatistiklerini şöyle bir gözden geçirirsek, maç boyu düzenli olarak savunmadaki zaaf dikkat çekici. Sırasıyla 19-21-25-19 sayı yemiş Renault. Üçüncü periyoddaki 17-25'lik skorla zaten maç kopmuş gitmiş. Olu Famutimi 8/12 saha içi isabetiyle 21 sayı 3 rib 1 blok ile istikrarlı çizgisini korumuş. Jovan Adams 0/5 üç sayı ile oynasada 17 sayı 7 rib ile ayakta kalmaya çalışmış. 1.80 metre ile takımın açık ara en kısa isminin aldığı 7 ribaund dikkat çekici. Mutlu Demirle beraber en çok ribaund alan isim olmuş takımında ki inşallah takımın diğer uzunlarınında dikkatini çekmiştir bu durum. Takımın istikrarlı ismi Heytvelt sadece bir saha içi basketi bulup 7 sayı 6 ribaundda kalmış. Yerli oyunculardan kısıtlı bir katkı alan Renaultta Heytveltinde etkisiz bir gününde olması sonucu Renaulttan bir galibiyet beklemek zaten sürpriz olurdu.
Konuk Erdemir ise Tofaş'ın ardından Renault'uda Bursada devirerek bu seneki Bursa deplasmanlarını bitirmiş oldu. Lige durgun başlayan Nathan Funk'ta çıkış devam ediyor. Hakan Köseoğlu tek başına Renaulttan fazla asist yapmış (9-13) ki oldukça ilginç bir istatistik. Dışarıdan Hakan'ın 13 asistine içeriden Leon Williams 25 sayı 15 rib (7'si hücum) eşlik etmiş ve rahat bir galibiyet almışlar. Üstüste 3 galibiyetle beşinciliğe kadar çıktılar ki kolay kolay ilk 5'ten kopacaklarını sanmıyorum artık.

Hiç yorum yok: