26 Kasım 2009 Perşembe

Bayram Mesaisi (28-29 Kasım Programı)


28 Kasım 2009 Cumartesi

16.00 Türk Telekom - Oyak Renault (Ankara Atatürk Spor Salonu)

Evinde 3/3 galibiyet ile lige başlayan Türk Telekom ve deplasmanda hiç kazanamamış (hükmen GS CC hariç) Oyak Renault'un mücadelesinde kuşkusuz ev sahibi favori olacak. Telekom evindeki üç maçta ortalama 95 sayı atmış ki gerçekten büyüleyici bir istatistik. Ama Renault gibi onlarda deplasmanlarda hiç kazanamadıkları için ligde 9. sıradalar. Renaultta kaptan Ufuk Kaçar uzun süren sakatlığı sonrası geçen hafta 17 dakikalık bir oyun çıkarmıştı. Heytvelt ufak bir sakatlık yaşamıştı, sanıyorum durumu ciddi değil. Telekomun hafta içi zorlu bir Rusya deplasmanı yaptığıı ve Renaulta göre daha yorgun olacağını düşünürsek bir ihtimal Oyak Renaultunda oyunda şansı olabilir. Ancak Telekomun geniş bir oyuncu kadrosu olduğunu da belirtmek lazım. Gerçi Murat Özyer Ümit Sonkol, Soner Şentürk ve Mutlu Akpınarı pek fazla rotasyonda düşünmedi bugüne kadar. Renault formsuz, Telekom ne kadar yorgun olursa olsun evinde skorer oyunuyla daha avantajlı.

16.00 Trabzonspor - Finalspor (Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu)

TB2L'de namağlup tek takım Trabzonspor son haftaların formda ekibi Finalsporu konuk edecek. Trabzonspor evinde daha avantajlı görünsede formda Finalin son ana kadar maçı bırakmayacağını düşünüyorum.

29 Kasım 2009 Pazar

13.30 Tofaş - Fenerbahçe Ülker (Gemlik Spor Salonu)

Lige iyi başlayan ancak son iki hafta kazanamayan Tofaş Gemlik'te Fenerbahçe Ülkeri ağırlayacak. Hafta sonu Atatürk Spor Salonunda Güreş Şampiyonası olduğu için bu maç Gemlikte oynanacak. İki buçuk milyon insanın yaşadığı bir şehirde emektar Atatürk Spor Salonu dışında birinci lig maçı oynayabilecek bir salonun olmayışı Bursa'nın büyük bir ayıbı. Bayramın üçüncü günü mümkün olursa eğer bu maçıda yerinde izlemeye çalışacağım. Fenerbahçede Tanjeviç için dedikodular artmışken hafta içi deplasmanda kazanılan Zalgiris maçı ilaç gibi geldi. Bursaya moralli gelecekler. Pota altındaki güçlü uzunları ve Tofaşın kötü kısa savunmasını da düşünürsek ufukta muhtemel bir Fenerbahçe galibiyeti görünmekte. Tofaş bu maça ortak olabilmek için kesinlikle savunmayı 40 dakika boyunca aynı sertlikte yapmalı. Bakalım İziç'in öğrencileri hafta içi derslerine ne kadar iyi çalışmış.

Hiç yorum yok: