8 Kasım 2009 Pazar

Kayıpsız Haftasonu 3/3

Dün Bursa basketbolu olarak çok güzel bir gün yaşadık, Oyak Renault ve Finalsporun muhtemel bir galibiyetini beklerken Antalyadan gelen Tofaş galibiyeti ile haftayı kayıpsız kapatmış olduk. Özellikle Tofaşın Kepez Bld. deplasmanından çıkardığı galibiyet lig sıralaması için oldukça önemliydi. Beko Basketbol ligindeki diğer temsilcimiz Oyak Renault ise evinde galibiyetsiz Daçkayı geçerek geçen haftaki mağlubiyetin yaralarını sardı. Ligde ilk 4 hafta itibarı ile Tofaş 3 galibiyet alarak (son dakikada kaybedilen Bornova maçı olmasa 4'te 4 olacaktı) üst sıralara tırmanırken, Oyak Renault 2 galibiyet ile orta sıralarda yer buldu.
İkinci ligdeki tek temsilcimiz Finalspor da evinde Gelişim Kolejini farklı geçerek evindeki 2. galibiyetini alırken rakibinede ilk mağlubiyetini tattırdı. Önümüzdeki hafta evinde Pertevniyali ağırlayacak olan temsilcimiz alacağı bir galibiyetle rakiplerine play-off için ne kadar istekli olduğunu göstermek isteyecek.

Maç sonuçlarını şöyle geçersek:
Kepez Bld. - Tofaş : 66-74
Oyak Renault - Darüşşafaka : 68-55
Finalspor - Gelişim Koleji : 84-66


KEPEZ BELEDİYESİ - TOFAŞ : 66-74
Maç özetinden okuduğumuz maç boyunca Tofaş kaçmış Kepez yakalamış ama son 2 dakikaya 1 sayı önde giren Tofaşta Orçun'un kritik üçlüğü öldürücü darbeyi vurmuş Baldwin'in takımına. Özellikle üç sayı yüzdesi olarak iki takımda beklentilerinin altında kalırken (Kepez %23, Tofaş %24) iki takım arasındaki istatistiksel tek fark serbest atış yüzdelerindeydi (Kepez %33 - Tofaş %65). Tofaşta Kolariç ribaundlarda çok etkili görünmezken 21 sayısı ile (9/13 2 sayı) maçın en skorer ismiydi. Cihad Şahin 10 sayı, 5 rib, 7 asist, 2 top çalma, Sean Denison 9 sayı 6 rib, 4 asist, 2 top çalma, 1 blok ile Kolariçe eşlik etmişler. Can Altıntığ'ın 12 dakikada 0 sayı, 1 rib, 5 top kaybı ise Tofaş adına dikkat çeken bir performans. Kepezde ise Stonajeviç 22 dakika sahada kalabilirken Alex Gordon'un üç sayı gerisinden 1/8 atmasına rağmen 20 sayıyı Tofaş potalarına bırakmış. Detaylı maç istatistikleri şöyle efendim:

OYAK RENAULT - DARÜŞŞAFAKA : 68-55



Malesef dünkü maçı yerinde izleme şansım olmadı. Gidebilseydim detaylı olarak bu maçın anlatımını yapabilirdim ama Tofaş maçı gibi bu maçında kısa değerlendirmesini yapabileceğim. Oyak maça hızlı başlamış ama Mujezinoviçin ekstra performansı ile Daçka ikinci periyotu oyunu kafa kafaya getirmiş. Daçkada Mujezinoviç 22 sayısının 20sini ilk yarıda bulurken, Oyak Renaultta Ahmet Erdoğan 13 sayısının tamamını bu devrede yapmış. İkinci yarıda Oyakta yabancılar olaya el koyarken sanırım Mujezinoviçin yorulmasıyla Daçka oyundan kopmuş. Renault böylece Daçkayı sıfır galibiyette tutarak ligin dibinde tutmayı başarırken ligdeki iki rakibi Karşıyaka ve Darüşşafakayı Bursada devirmiş oldu. Jovan Adams 18 sayısının yanına (4/4 üç sayı) 7 rib, 2 as, 6 top çalma koyarken, Joshua Heytveltte 18 sayı, 6 rib, 3 asiste ile yine iyi bir maç çıkarmış. Darüşşafaka ribaundlarda 41-28 gibi önemli bir fark yakalasada maç boyu tam 15 faul kaçırmış. Üç sayı yüzdeleride düşük olunca yenilgi onlar adına kaçınılmaz olmuş.

FİNALSPOR - GELİŞİM KOLEJİ : 84-66

İkinci ligdeki temsilcimiz Finalspor ise namağlup rakibi Gelişim Kolejini baştan sona üstün bir oyun sonucu 18 sayı farkla mağlup etmiş. Evinde iyi sonuçlar alan ekibimiz deplasmanlarda da biraz toparlarsa play-off hedefini rahatlıkla gerçekleştirebelecek gibi görünüyor. Detaylı istatistikler burada efendim:


Hiç yorum yok: