22 Kasım 2009 Pazar

Savunmayı Gören Haber Versin: 92-71 (Banvit - Tofaş Maç Değerlendirmesi)

Beko basketbol ligindeki pazar mesaisinde Tofaş Banvit deplasmanında farklı mağlup olmaktan kurtulamadı 92-71. Ev sahibi Banvit maçı baştan sona kadar sürklase ederken hücumdaki yüzdeli oyunlarıyla rahat bir maç çıkarttılar. Geçen hafta Erdemir karşısında dökülen Tofaş kısaları sanıyorum Banvit karşısında da geçen haftayı aratmamışlar. Banvit maç boyu üç sayı çizgisinin gerisinden %52 ile oynarken Tofaşta bu oran %18'de kalmış. Yeni transfer Bowman 27 dakikada 15 sayı 10 rib ile takımın en skoreri olmuş. Butler 2/10 üç sayı toplamda da 4/16 saha içi isabetiyle yine potayı dövmüş. Bowman'ın transferi sonrası sürelerin nasıl dağılacağı merak konusuydu. Az süre aldığı için Nihat İziç'i eleştirdiğimiz Tofaşta İlkan Karaman en büyük kesiği yemiş gibi. Maç boyu sadece 8 dakika bulabildi ki o da fark 20 sayılara ulaşmışken oldu.
Geçen hafta Erdemir karşısında 4 periyot 20+ yiyen takım bugünde aynı istikrarı sürdürmüş. Maçın üçüncü periyodunda yenilen 19 sayıyıda dahil edersek bugünde savunmadaki kötü performansın devam ettiği gerçek. Nihat Hocanın hafta içi savunma üzerine yoğunlaşacağız açıklaması pek kar etmemiş anlaşılan.
4 maçlık zorlu bir seri (Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Cafe Crown (D), Pınar Karşıyaka, Efes Pilsen (D)) öncesi takım savunması düzelmezse Tofaşın galibiyet çıkarması oldukça güç olacak.
Banvit için bir kaç cümle kurarsak, yeni bir takım oldukları için dengeli sonuçlar almadıklarını düşünüyordum. Orhun Ene'nin takımı her ilerleyen hafta daha da iyi olacak gibi görünüyor. Bugün kısalar dışarıdan yüzdeli oynarken Lance Williams ve Charles Daviste içeriden Tofaş savunmasını dağıtmış. Evlerinde kolay maç kaybetmeyeceklerini ve ilerleyen haftalarda ilk 4'ü zorlayacaklarını düşünüyorum.

Hiç yorum yok: