22 Kasım 2009 Pazar

Son Top Oyak'ı Yaktı (Oyak Renault - Mersin B.B. Maç Değerlendirmesi)



Perşembe akşamı maç için "son ana kadar her iki tarafında maçı koparamayacığını ve kazananın son dakikalarda daha az hata yapan takımın olacağını düşünüyorum" demişiz. Aynende öyle oldu. G.Antep-Bursaspor maçıyla bu maçın aynı saatlere denk gelmesi maalesef ilk 2 periyotu kaçırmama neden oldu. Üçüncü periyodun ortalarında salona girebildim. Bursaspor maçının Lig Tv'den canlı yayınlanması nedeniyle şu maçı bir saat geç oynatmak sanırım kimsenin aklına gelmemiş. Halbuki futbol maçının olmasına rağmen salondaki seyirci sayısı yinede fena sayılmazdı.
İlk periyotta Renault için işler iyi giderken (21-13), ikinci çeyrekte de tam tersi olmuş (37-34). Mersinin ikinci periyotta yakaladığı ivme 3. periyotta da devam etmiş ki salona girdiğimde skor 42-47 idi. Bu dakikadan sonra da Mersin hep bir adım önde Renaultta bir adım arkada son anlara kadar geldiler. Zaman zaman Renault Mersini yakalasada Mersin genel olarak maçı 3-4 sayı önde tuttu. Yücel hoca Nedimle üçüncü periyodu oynarken faul problemi Nedim'in çok fazla süre almamasına sebep oldu. Son dakika içinde Ahmet Erdoğan'ın üçlüğü skoru 72-71 yaptı. Bu anda çalınan kritik bir düdük Mersini faul çizgisine götürürken 1/2 ile skor 73-71 oldu ve son top Renaulta kaldı. Yaklaşık 15-20 saniye gibi bir süre vardı ve Yücel Platin mola alma gereği duymadı. Son topta neler olacak derken Ufuk Kaçar (yaklaşık 4-5 saniye vardı) el üstünden bir üçlük denedi ve potaya değmeyen bu üçlük Mersin'in deplasmanda çok önemli bir galibiyet çıkarmasını sağladı.
Yücel Platin, Nedim Dal (Mutlu Demir) ikilisinin yanında 4 kısa ile kritik anları oynamak istedi. Joshua Heytvelt'in son periyot hiç oynamaması dikkat çekiciydi. Bilemiyorum bir sakatlık mı oldu yoksa başka bir problemmi vardı. Ufuk Kaçar uzun bir sakatlık döneminden sonra 17 dakika ile sahadaydı. Maçın hakemleri ise bu sezon Renault-Tofaş maçından sonra izlediğim en kötü hakemlerdi diyebilirim. Hafta içi Cemal Nalga olayında Renaultun gösterdiği dik duruş ve TBF'yi zor duruma düşürmesi sonucu, böyle kritik bir maça MHK'nin Aytuğ Ekti - Aydın Karaçam - Erman Erdemli hakem üçlüsünü görevlendirmesi Mersin için ödül gibiydi! Nedim'e çalınan komik düdükler, atış pozisyonundaki faule kenar vermeler vs. Yücel Platini ve Renault ekibini çıldırtırken Yücel Hocanın itirazlarına teknik faul çalamamak hakemlerinde ne denli maçtan kopmuş olduklarının göstergesiydi. Cemal Nalga olayının bu şekilde ortaya çıkması Renault için ilerleyen haftalarda bir hakem kıyımının yaşanmasına neden olmaz inşallah. Çünkü bu sezon çalınan düdükler ve hakemlerin gösterdiği kötü performans lig sonunda bir çok takım için çok can yakıcı sonuçlara neden olacak gibi görünüyor.
Renaultta Joshua Heytvelt 25 dakika sahada kalırken 5/7 isabetle 12 sayı 9 rib. ortaya koymuş. Son çeyrekta Heytveltte sahada olabilseydi belkide Renault muhtemel bir galibiyeti kutluyor olabilirdi. Kaptan Ufuk Kaçar uzun sakatlığından sonra 17 dakika ile sahalara dönerken 7 sayı 3 rib. 3 top çalma ile oynadı. Kaptan özellikle çaldığı kritik toplar ve hücumdaki gayretleri ile takımını maça ortak etsede son hücumdaki kötü denemesi olası bir galibiyeti engelledi. İlerleyen haftalarda daha çok süre alacak ve daha iyi maçlar çıkaracaktır. Famutimi 37 dakikada 6/17 isabetle 14 sayı 6 rib. 4 asist ile katkı koydu. Nedim'in faul problemi nedeniyle Mutlu Demir 32 dakika ile sezon ortalamasını ikiye katladı.
Mersin B.B. geçen sene McCalebb ve Lofton ile yakaladığı çıkışı bu sene pek gösteremeyecek gibi göründü. Bursadan kritik bir galibiyet çıkarsalarda ligi geçen seneki kadar yukarılarda bitirebileceklerini düşünmüyorum. James Baron 5 üçülk isabeti ile 23 sayı 6 rib. ile maçın en skoreriydi. İnanç Koç 11 sayı 7 rib. 7 asist, Asım Pars 18 sayı 5 rib ile galibiyette önemli katkı veren isimlerdi.
Aliağa, Bornova , Erdemir ve Mersin gibi takımların galibiyetle kapattığı haftada Oyak'ın bu yenilgiyi telafi etmesi oldukça zor olacak. Önümüzdeki hafta Telekom deplasmanından bir sürpriz çıkarmak ve yukarılara tırmanmak Renault için hiçte kolay görünmüyor.

edit: Heytveltin maç içinde dizinde bir problem oluşmuş, Yücel Hocada maç sonunda kendisini riske tmemiş. İlk kontrollere göre sakatlığı ciddi değil deniyor, hafta içi durumu netlik kazanır.

Hiç yorum yok: