2 Kasım 2009 Pazartesi

Kazanan Tofaş Oldu : 77-74 (Değerlendirme)


Dün akşam oynanan Bursa derbisinde Tofaş-Oyak Renault'u 77-74 ile geçmeyi başardı. İki takımında mücadelesi soğuk bir Bursa akşamında içleri ısıtırken hakem üçlüsünün verdiği kararlar geceye damgasını vurdu. Tofaş'ın galibiyetine gölge düşürmek istemem ama bu kadar başa baş giden maç içinde Oyak Renault sanki biraz düdüklerin kurbanı oldu. Oysaki taraftardan oyuncusuna her şey çok güzeldi. Tecrübeli hakem Recep Ankaralı ve yanında Bursa bölgesi bayan hakemi Elif İnci ve Manisa bölgesinden Zafer Yılmaz  gecenin tek kötüleriydi diyebiliriz. 

Maçın detaylı anlatımına girmeyeceğim ama Tofaş'ta geçen haftaya göre İlkan Karaman'ın aldığı sürenin artması ve Mehmet Yağmur'un biraz olsun kıpırdanışı dikkat çekenlerdi. Mehmet 12 sayı 6 ribaund 3 asist ortaya koysada yaptığı top kayıpları onun eksileriydi. İlkan Karaman'ın sahada kaldığı 23 dakikada 16 sayı (6/7 ikilik, 1/2 üçlük) 4 ribaund, 2 asistlik performans ise takdire değerdi. Tofaş uzunları Denison, Kolariç, İlkan ve Nezih ile içerden oynamak isterken bu dört oyuncu 43 iki sayılık denemenin 32sini kullanan isimlerdi. Butler yine pek etliye sütlüye karışmamayı tercih ederken, izleyenlere son dakika içinde kaçırdığı serbest atışlar acaba yine mi maç gidiyor dedirtti. Neyseki Ahmet-Nedim ikilisi geçen hafta Pınar Karşıyaka maçında yaptıkları geri dönüşü bu sefer gerçekleştiremedi ve Tofaş zor da olsa kazanmasını bildi.

Gecenin kaybedeni Renaultta Olu Famutimi 16 sayı, 8 rib, 2 asist, 6 top çalma, 1 blok ile göz kamaştırırken Joshua Heytvelt 20 sayı ve 12 ribaund ile mücadele etti. Bu ikili karşılaşmanın neredeyse tamamında süre bulduğunu ve pek fazla dinlenme şansı bulamadıklarını da belirtelim. Jovan Adams Tofaş kısaları tarafından iyi savunulurken 11 sayı 3 rib, 4 asist ile katkı vermeye çalıştı. Emektar pivot Nedim Dal bu seneki yüksek performansı devam ettirirken son haftaların dikkat çeken ismi Ahmet Erdoğan bu sefer potaları dövdü. Ahmet'in savunmadaki gayreti alkış alsada hücumda Ufuk Kaçar'în eksikliği çok net hissedildi Oyak Renaultta. 

Sonuç olarak oldukça dengeli kadroya sahip iki takımın mücadelesini kazanan Tofaş olurken üç maçta iki galibiyet alarak biraz olsun rahatladı. İki takımımızda fikstür gereği ilk haftalarda ligdeki rakipleri ile oynarken bu haftalarda alınacak galibiyetler ileriki haftalar için büyük bir rahatlama sağlayacak. Renault önümüzdeki hafta Daçkayı konuk ederken, Tofaş ise Kepez Belediye deplasmanında sürpriz arayacak.

Hiç yorum yok: