28 Kasım 2009 Cumartesi

Sürprize Yer Yok

Türk Telekom - Oyak Renault : 69 - 65


Beko Basketbol Liginde Oyak Renault Ankara deplasmanında son dakikaya kadar başabaş götürdüğü maçta Türk Telekom'a 69-65 mağlup oldu. Bu mağlubiyetle Renault üst üste üçüncü yenilgisini alarak kötü gidişini sürdürdü. Evinde 94 sayı ortalaması ile oynayan ev sahibi Telekom'u savunmada iyi durduran ekibimiz son dakikada 66-65'lik skoru yakalasada Türk Telekomda Mallet'in bulduğu üç sayılık basket skoru belirledi.
Renault savunması ilk çeyrekte rakibine sadece 4 sayı imkanı verirken (4-9 ilk çeyrek skoru), ikinci çeyrekte Ümit Sonkol'un pota altında etkili olmasıyle birlikte Telekom tam 30 sayı birden bularak devreyi ev sahibinin 34-26 önde kapatmasını sağlamış.
İkinci yarıda Famutimi ve Wink Adams'ın devreye girmesiyle beraber Renault rakibini yakaladı ve son çeyreğe sadece 2 sayı farkla geride girdi. İki takımda son çeyrekte dış şutlara yönelirken Heytvelt'in maç boyu üç sayı çizgisinin gerisinden 0/6 ile oynaması Renault için önemli bir dezavantaj oluşturdu. Renault tam rakibini geçecek hamleyi yapmaya çalışırken Demond Mallet'in bulduğu iki kritik üçlük Telekomun sürpriz bir yenilgi almasını engelledi. Antalya, Mersin ve Türk Telekom. Bu üç maçta da Renault rakipleriyle başabaş oynasada hep son dakikalarda hamleyi yapamayarak maçlardan yenik ayrıldı.
Renault maç boyu 28 üçlük denemesi yaparken bunlardan 10'unda isabet buldu. Geçen hafta dikkat çeken Mutlu Demir bu haftada formayı Nedim'den aldı ve 5 faulle oyundan çıkana kadar 23 dakikada 11 sayı 5 rib. üretti. Amerikalı skorer power forvet Joshua Heytvelt hücumda düşük yüzdeyle oynarken 2/11 saha içi isabetiyle 7 sayı 10 rib. ile günü tamamladı. Renault hücumda ondan beklediği verimi alabilse bu maç çok farklı bir sonuçla bitebilirmiş. Famutimi ikinci yarıdaki skorer oyunuyla 17 sayı 5 rib. ile takımın en skoreri olurken Ahmet Erdoğan düşük yüzdeyle oynadığı maçta yine istatistik kağıdını doldurmuş 10 sayı 5rib. 4 asist 4 top çalma 6 top kaybı.
Ev sahibinde Murat Özyer bugüne kadar çok fazla süre vermediği Ümit Sonkol ve Soner Şentürk'e bugün önemli süreler verirken Ümit 18 sayıyla, Soner de 5 asistle bu sezonki en yüksek rakamlarına ulaştılar. Hüseyin Beşok hücumda düşük yüzdeyle oynasada 12 ribaund alırken 10 ribaund alan Bekirle birlikte ribaundlarda takımını sürükleyen isim oldu. Demond Mallet 13 sayı bulurken son periyottaki iki kritik üç sayı isabetiyle maçı Telekoma getirdi.
Renault bu hafta kazanamasa da önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş Cola Turka maçı öncesi iyi sinyaller verdi.



Trabzonspor Basketbol - Finalspor : 92 - 78

4 galibiyetli Finalsporun namağlup Trabzonspor karşısında rakibini zorlayacağını düşünüyordum. Son çeyreğe kadar iyi bir oyun çıkarmışlar ama son 10 dakikadaki 24-15'lik skor Trabzonspor'un rahat bir galibiyet çıkarmasını sağlamış. Hadi Özdemir, Serhat Büker, Eddy Fobbs, Fırat Aydemir gibi Bursalı basketbolseverlerin yakından tanıdığı 4 isim var Trabzonsporun karşısında. Hadi Özdemir 12 dakikada 12 sayı 5 rib. çıkartmış. Trabzonspor maç boyu 46 rib. alırken Finalde ise ribaund sayısı 26'da kalmış. Rakibine 20 tan hücum ribaundu veren bir takımın deplasmandan galibiyet çıkarmasıda imkansız zaten. Aynı şekilde asistlerde de durum pek farklı olmamış :22-11



Hiç yorum yok: