13 Aralık 2009 Pazar

0 - Yazıyla Sıfır -

Evet bu hafta basketbol ligindeki Bursa ekipleri sıfır çekti. Cuma günü TB2L'de Finalspor güçlü Hacettepeye konuk olmuştu. Final rakibiyle başabaş bir oyun çıkarsada sahadan 76-70 mağlup ayrıldı. Cumartesi günüyse Tofaş Bursada konuk ettiği Pınar Karşıyakaya 66-75 ile yenilerek evinde üstüste 3. yenilgisini aldı. Pazar günü ise Oyak Renault Aliağa deplasmanında baştan sona kötü bir oyun çıkartıp farklı mağlup oldu 87-67.

TOFAŞ - PINAR KARŞIYAKA : 66-75 (Maç Değerlendirmesi)



Canlı olarak izlediğim Tofaş - Pınar Karşıyaka maçının analizi ile başlayalım. Nihat İziç ilk 5 olarka bu hafta savunmayı seven oyuncuların olduğu bir seçim yaptı. Tofaş'ın maça başlayan beşi Mehmet - Can - Cihad - Bowman - Denison şeklindeydi. Nitekim bu 5 maça oldukça iyi başladı ve 7-0'lık bir seri ile maça başladılar. Pınar Karşıyaka ise periyodun sonlarına doğru hücumda toparlanarak 22-18 ile ilk periyodu önde kapattı. İkinci periyotta ise Birkan Batuk, Furkan Aldemir şov vardı diyebilirim. Özellikle Birkan yaşından oldukça büyük bir oyun sergiledi. Tofaşta Brandon Bowman ve Lamar Butler hücumda kullandıkları toplarda kötü bir grafik ortaya çıkarırken periyot sonunda Holston'unda devreye girmesiyle Karşıyaka bir anda 14 sayılık farka ulaştı 29-43.
İkinci yarı başlarken Nihat İziç bu sefer Mehmet Yağmur - Can - Butler - Kolariç - Denison beşi ile sahadaydı. Bu beşle savunmada oldukça sert bir başlangıç yapan Tofaş hücumda da 11-0'lık bir seri yakalayınca fark bir anda iki sayıya indi. Özellikle ilk yarıda çok etkili olamayan Mehmet Yağmur bu devreye oldukça iyi bir giriş yapmışken Nihat İziç periyodun bitimine 4 dakika kala onu kenara almayı tercih etti. Yaklaşık 8 dakikada kenarda tuttu takip edebildiğim kadarıyla. Can Altıntığ'ında bir pozisyonda sakatlanması sonucu 4-5 dakika kenarda kalmak zorunda kaldı ki Tofaş'ın ritim bulduğu zamanlardı bu dakikalar. Son periyotta Karşıyaka'nın kaçma Tofaş'ın yakalama çabalarıyla geçti. Tofaş 4 dakika kala farkı 1 sayıya kadar indirsede Alper Saruhan ve Toolsonla ard arda iki üçlük bulan Karşıyaka Tofaş'ı bir nebze olsun yavaşlatmayı başardı. Son dakikalarda özellikle Bowman ve Butler'ın hücumdaki kötü tercihleri ile Tofaş Karşıyaka'yı yakalama fırsatlarını tepti ve sahadan da 9 sayılık bir fark ile yenik ayrıldı.
Bireysel istatistiklerde Brandon Bowman 14 sayı ile Tofaş'ın en skoreri olsada isabetsiz şutları ve yaptığı top kayıpları ile Bursa seyircisinden geçer not alamadı. Lamar Butler'da hücumda ona eşlik etti ve 2/8 üç sayı isabeti ile 7 sayı bulabildi. Can Altıntığ 32 dakika sahada kalırken (kenarda kaldığı 4-5 dakikada sakatlığından dolayı idi) tüm atışlarında isabet bularak 11 sayı ile maçı tamamladı. Sean Denisonda 32 dakikada 13 sayı 7 rib. ile fena bir maç çıkartmadı.
Pınar Karşıyaka'da ise maçın yıldızları şüphesiz Birkan Batuk(1990) - Furkan Aldemir(1991) ikilisiydi. İkisinide ilk defa canlı izleme şansım oldu. Özellikle Birkan bu gelişimini sürdürdüğü takdirde milli takımdaki 2 numaranın en önemli adayı olur. Top eline çok yakışıyor, şut atarken eli hiç titremiyor, yaşına nazaran oldukça olgun bir oyunu var Birkan'ın. Birkan 17 sayıyla maçın en skoreri olurken, Furkanda 12 sayı 8 rib ile etkili bir oyun çıkardı.
Genel istatistiklerde iki takım arasında pek fark yoktu. Hakan Demir Birkan Batuk-Furkan Aldemir ikilisinin yanına yerleştirdiği yabancılarla oldukça iyi bir takım oluşturmuş. Çok değil 2 sene sonunda Türk basketboluna çok büyük iki yıldız kazandırmak üzereler. Tofaş'ta büyük beklentilerin olduğu İlkan Karaman son iki hafta hiç süre alamazken, Karşıyaka'nın gençlere bu kadar süre ve sorumluluk vermesi kocaman bir alkışı hak ediyor. Maç bitiminde aklımda ne kaldığını sorarsanız Birkan-Furkan ikilisinin yaşlarından büyük oyunları ve Butler-Bowman ikilisinin kötü performanslarını sayabilirim.

Düzeltme : İlkan Karaman Galatasaray Cafe Crown karşısında ayağını burktuğu için süre almamış. Bu haftada bazı özel nedenlerden dolayı Nihat İziç kendisine şans vermemiş. Geçtiğimiz sene Fırat Töz ile birlikte takımın yükselme maçlarında aldığı sürelerle ve oynadığı güzel oyunla dikkat çeken İlkan'ı Tofaş teknik ekibi, oyuncu hazır olduğunda mutlaka değerlendirecektir. Bu konuda Nihat İziç ve Mustafa Derin ikilisinin genç oyunculara verdikleri önemi atlamak olmaz.



ALİAĞA PETKİM - OYAK RENAULT : 87-67

Maç saatinde dışarıda olduğum için bu maçı TBF canlı anlatımdan takip etme şansım olmadı. Renault bu yenilgi ile üst üste 5. yenilgisini almış oldu. Önümüzdeki hafta Bursadaki Bornova maçı çok fazla önem kazandı bu yenilgilerden sonra.
Aliağa Hosley, Gordon ikilisi ile maça hızlı bir giriş yaparken, Oyak Renault ilk periyottan itibaren kötü bir oyun ortaya koymuş. Devre bittiğinde ortaya çıkan 49-32 ve üçüncü periyot sonundaki 67-44'lük skorlar tam bir faci Renault adına. Hal böyle olunca da maçtan bahsetmenin pek bir anlamı yok.
Geçen haftanın yıldızı Famutimi'nin iki sayılık atışlarda 1/10'luk isabet oranı ile 14 sayı 6 rib. 3 asist ile bitirmiş maçı. Bu haftada 40 dakikanın tamamında sahada kalırken hiç dinlenme imkanı bulamamış. Hal böyle oluncada 1/10 ile oynayan adama bir şey diyemiyor insan. Sakatlıktan dönen Ufuk Kaçar sadece 4 dakika sahada kalmış bugünde. Ufuk form tutup rotasyona giremediği müddetçe Oyak'ın işi oldukça zor. Zaten kısıtlı bir kadroyla mücadele ediyorlar. Wink Adams 32 dakikada 1/7 saha içi isabeti ile 2 sayıda kalmış. Nereye kadar bu şekilde devam edilecek bilemiyorum doğrusu. Joshua Heytvelt yine bireysel istatistiklerini bol tutmuş ve maçı 28 sayı 11 rib ile tamamlamış.
Aliağa'da Halil Üner maç ilk devre sonunda kopsada sanırım ikili averajıda düşünerek aslarla oynamaya devam etmiş. Hosley 38 dakikada 27 sayı 12 rib. 4 top çalma, Lorenzo Gordon 16 sayı 7 rib. ile Renault'un ipini çeken isimler olmuş.


Hiç yorum yok: