4 Aralık 2009 Cuma

Kayseriye Yoğun İlgi


Pazar günkü Kayseri maçı için her iki kentte de tam anlamıyla izdiham yaşanıyor denilebilir. Kayserispor yönetimi bilet fiyatlarını 1 TL ve 2 TL'den açıklarken satışa çıkan biletler Kayseride izdihama neden olmuş. Kayseri Belediyesi de maç için stadyuma ücretsiz seferler düzenleneceğini ve stadyumda ücretsiz yiyecek - içecek servisi olacağını açıklamış. Bursa cephesinde ise uzun yıllar sonra bu kadar organize bir deplasman heyecanı yaşanmamıştı. Maç için Yenişehirden özel uçak kaldırılırken, 600 TL verme imkanı olmayan taraftarlarda alternatif olarak Sabiha Gökçenden SunExpress ve Pegasus Hava Yollarına ait seferlere yoğunlaştı. Ayrıca çok sayıda minibüs ve otobüs organizasyonuda şimdiden dolmuş durumda.

Son yıllarda bu kadar heyecan veren iki Anadolu kentinin karşılaşması yaşanmamıştır diye düşünüyorum. Lig TV'de normal yayın akışında olmayan bu maçı hafta başında (tepkiler yoğunlaşmadan) yayınlayacağını duyurdu. Bakalım Bursa olarak Pazar 13:30'a kilitlenmiş durumdayız. Ama öncesinde Cumartesi 17:00'de Oyak Renault - Beşiktaş Cola Turka maçı var. Bu maça da futbol maçı kadar olmasada yoğun ilginin olacağını düşünüyorum.

Hafta sonu programını komple sıralarsak eğer:

04 Aralık 2009 Cuma - TB2L

15.00 Finalspor - Vestel ( Bursa Final Okulları Spor Salonu)

Basketbol ikinci ligindeki temsilcimiz Cuma günü Vesteli ağırlayarak açılışı yapacak. Her iki takımında 4 galibiyet ve 3 mağlubiyeti bulunmakta ve Play-off için her iki takımda ligi en iyi yerde bitirme hedefinde. Finalspor geçen hafta lider Trabzona deplasmanda farklı kaybetsede evinde şu ana kadar hiç maç kaybetmedi. Bu haftada bir sürprize izin vereceklerin sanmıyorum.

05 Aralık 2009 Cumartesi - BBL

15.00 Galatasaray Cafe Crown - Tofaş ( İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu)

Son haftaların formsuz takımı Tofaş seyircisiz maçta deplasmanda Galatasaraya konuk olacak. Galatasaray geçen hafta Pınar Karşıyakayı deplasmande yenerken ligin dibinde de olsa ne kadar konsantre durumda olduklarını ispat etti. Tofaş eğer deplasmandan sürpriz bir galibiyet çıkarırsa bu Galatasaray CC cephesinde büyük bir yıkım olur. Çünkü artık onlar için her maç final havasında. Tofaşın kazanmak içinse yapması gereken öncelikle son haftalardaki savruk savunmayı toparlamak ve uzunlarından maximum verimi almak olmalı.

17.00 Oyak Renault- Beşiktaş Cola Turka ( Bursa Atatürk Spor Salonu)

Son dakikalarda kaybetmeyi gelenek haline getiren Oyak Renault ise güçlü Beşiktaşı Bursada konuk edecek. Beşiktaş Cola Turka 2 mğlubiyet ile lig ikincisi durumunda. Maç başına 88.00 sayı ortalaması ile de lig lideri durumunda. Renault ise yediği sayılarda 73.00 ortalama ile Banvitin ardından lig ikincisi. Hücumda Mire Chatman önderliğinde büyük işler yapan Beşiktaş Cola Turka ile asıl yoğunluğunu savunmaya veren bir Oyak Renault mücadelesi oldukça ilginç olacak. Kısmet olursa bu maçı yerinden takip edeceğiz. Renault'un alacağı bir galibiyeti sürpriz olarak nitelemem ama Beşiktaş Cola Turka'da kazanırsa şaşırmam doğrusu.

Hiç yorum yok: