22 Aralık 2009 Salı

Gündem Yoğun (22-23 Aralık)


Pek alışık olmadığımız bir durum hafta içi maçlarının olması. Bu hafta hem Bursasporun Ziraat Türkiye Kupası maçı, hemde Beko Basketbol Ligindeki temsilcilermizin maçları var.

23 Aralık 2009 Çarşamba - ZTK
13.30 Giresunspor - Bursaspor
(Giresun Atatürk Stadyumu)
Yayın : TRT

Beşiktaş galibiyeti ile ligde ilk yarıyı üçüncü kapatan takımımız tatil öncesi son maçına çıkıyor. Ziraat Türkiye Kupasında lokum diye tabir edebileceğimiz bu grupta işimizi şansa bırakmak istemiyorsak bu tarz maçları ciddiyetle oynamalıyız. Gruplar öncesi eleme karşılaşmasında Güngören deplasmanına çıkan takımımız yine benzer saha koşulları ile mücadele edecektir. Rakipte Fatih Şen, Volkan Bekiroğlu, Halil Zeybek (Bursaspordan kiralık) gibi tanıdık isimlerin olması da hoş bir tesadüf. İsmail Güldüren'de oradaydı ama geçen hafta kadro dışı kalmış. Yardımcı antrenör Hakan Keleş'in de bir zamanlar Bursasporda oynadığını düşünürsek bu sayıyı dahada artırabiliriz. Bursada oynadığı 2. Lig yükselme maçlarında Bursa taraftarının da desteğini alan Giresunsporla olan iyi ilişkilerin bu maçtada devam edeceği kanaatindeyim. Önceki yıllarda Karadeniz ekiplerinden gördüğümüz düşmanca tavırların bu maçta olmayacak olması pek fazla alışık olmadığımız bir durum.

Ertuğrul Sağlam'ın Güngören maçındaki gibi yedek ve genç karışımı bir 11 sürmesini bekliyor herkes. Özellikle taraftar, genç forvetler İsa Bağcı ve Muhammet Demir'i çok merak ediyor, iki isimden en az birinin (yüksek ihtimal Muhammet) ilk 11'de başlayacağını tahmin ediyorum. Sercan'ın iyileşmesi ile birlikte kulübeye düşen Batalla ve sakatlıklardan yakasını yeni yeni kurtaran genç sol açık Eren Albayrak'ında kendini göstermesi için önemli bir fırsat olacak bu karşılaşma.

22 Aralık 2009 Salı - BBL

18.00 Oyak Renault - Efes Pilsen (Bursa Atatürk Spor Salonu)

5 maçlık yenilgi serisini zorda olsa Bornova'yı yenerek sonlandıran temsilcimiz bu hafta güçlü Efes Pilsen'i ağırlıyor. Efes ligde tek mağlubiyetle yoluna devam ediyor. Avrupa'da işler iyi gitmesede ligdekadro kaliteleriyle beraber rahat maçlar çıkarıyorlar. Hafta sonuda eksik Tofaş'a 30 sayı fark attılar. Bu maçta Renault karşısında da maç başında zorlanabilirler belki ama dakikalar ilerledikçe üstünlüklerini sahaya yansıtacaklardır.


23 Aralık 2009 Çarşamba - BBL

18.00 Darüşşafaka Cooper Tires - Tofaş (Ayhan Şahenk Spor Salonu)

Her iki takım içinde dönüm maçı sayılabilecek bir karşılaşma. Darüşşafaka bu maçı kaybettiği takdirde fiilen düşmeyecek belki ama çok büyük bir yıkım yaşayacak. Şu ana kadar 10'da sıfırla gidiyorlar ve ilerisi için pekte fazla umut vaadetmiyorlar. Oyun kurucu Quincy Doby ve pota altında Jermareo Davidson - Mujezinoviç ikilisi ile birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Yerli oyuncuları bu işin içine sokamadıkları müddetçe kazanmaları da kolay görünmüyor.

Tofaş için maçın önemine gelirsek, Darüşşafaka (D) ve Antalya BŞB maçlarından alınacak iki galibiyet ile bir anda play-off potasında kendilerini bulabilirler. Ligin bundan sonraki kısmındaki hedefleri açısından bu iki karşılaşma büyük önem taşıyor. Cumartesi günü Efes ile Ayhan Şahenk'te karşılaşmaları ve sert potalara biraz olsun aşina olmaları önemli bir avantaj. Nihat İziç Efes Pilsen maçında iki oyuncusunu (Can Altıntığ, Lamar Butler) bu maç için riske etmedi. Çok az süre alan Sean Denison'u da katabiliriz bu isimlere. Tofaş cepheside en Darüşşafaka cephesi kadar önem veriyor karşılaşmaya. Oldukça çekişmeli geçeceğini düşündüğüm bu maçta Daçkaya nazaran daha derin bir rotasyonla oynayan Tofaş'ın daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok: