10 Aralık 2009 Perşembe

Beko Basketbol Liginde Bursa - İzmir Kapışması


11 Aralık 2009 Cuma - TB2L
17.30 Hacettepe - Finalspor ( Hacettepe Üni. Merkez Kampüsü )

Geçtiğimiz hafta Vesteli Bursada ağırlayan ama 37 sayılık bir farkla kaybeden Finalspor bu hafta güçlü Hacettepeye konuk olacak. Finalsporda geçtiğimiz hafta gribal enfeksiyona yakalanan ve oynamayan oyuncular olmuştu. Bu nedenle Vestel karşısında ağır bir yenilgi aldılar. Hacettepe ise ligin tek namağlup takımı olan Trabzonsporu yenerek zirveye oturdu. Hem Final hem Hacettepe geçtiğimiz yıl Bölgesel ligden yükselmişti. Hacettepe kadro olarak çok daha üstün ve bu kadro kalitesinide maç sonucuna yansıtacaklardır diye düşünüyorum.

12 Aralık 2009 Cumartesi - BBL
17.00 Tofaş - Pınar Karşıyaka
( Bursa Atatürk Spor Salonu)

Kötü gidişe geçen haftaki Galatasaray Cafe Crown galibiyeti ile dur diyen Tofaş'ın bu haftaki konuğu Pınar Karşıyaka olacak. 4'er galibiyetli iki takımda play-off yolunda birbirinin rakibi. Bu açıdan alınacak galibiyet ve skor lig bitiminde ikili-üçlü averaj hesaplarında da önemli bir detay oluşturabilir. Pınar Karşıyaka Banvit ve Fenerbahçe Ülker galibiyetleri ile büyük sükse yaptıktan sonra üstüste Galatasaray C.C. ve Efes Pilsen'e kaybetti.Üç maç arka arkaya kaybetmek istemeyeceklerdir. Toolson, Holston, Andre Smith, Birkan gibi potayı gördümü üçlüğü gönderen oyunculara sahipler. Bakalım Karşıyaka şutörlerine karşılık Tofaş savunması nasıl bir performans gösterecek. Bol skorlu bir maç olacaktır. Tofaşta Bowman geçen hafta müthiş bir maç çıkarmıştı, bu haftada Karşıyaka'nın yabancılarıyla karşılıklı maç içinde heyecan verici anlar yaşatmasını bekliyorum.

13 Aralık 2009 Pazar - BBL
17.00 Aliağa Petkim - Oyak Renault (İzmir Enka Spor Salonu)

Darüşşafaka galibiyetinden sonra 4 hafta boyunca 2 puanı bir arada göremeyen Oyak Renault bu hafta İzmir deplasmanında. Renault'un 8 hafta itibarı ile hiç deplasman galibiyeti yok, Aliağa Petkim'de evinde sadece Efes Pilsen'e kaybetmiş. İlk anda bu istatistiğe bakarsak Aliağanın kazanacağını söyleyebiliriz. Ama Renault'un üst üste maçlar kaybetmesine rağmen maçlarının hep başabaş gittiğini atlamamız gerekli. Bir şekilde bu takım şanssızlığını kıracak. Bu hafta kazanamasalar bile maçı son ana kadar bırakmayacaklarını düşünüyorum. Halil Üner'in skorer Amerikalılarını mümkün olduğunca durdurabildikleri takdirde ilk deplasman galibiyetini alabilirler.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

karşıyaka'nın sert savunmalara karşı zorlandığını efes maçında gördük. tofaş bugün iyi savunma yaparsa maçı kazanabilir. özellikle toolson ve holston'a yakın savunma yapıp, rahat şut imkanı bırakmazsalar karşıyaka'nın hücum gücü yarı yarıya düşer. özetle tofaş için maçın anahtarı savunma olacaktır.

Çetin KUZU
FanatikBasket.Net