6 Aralık 2009 Pazar

Elde Var Bir

Tofaştan altın gibi bir galibyet haberi geldi bugün ama diğer temsilcimiz Renault Bursada Beşiktaş Cola Turkaya teslim oldu. Önce kazanandan başlayalım.

GALATASARAY CAFE CROWN - TOFAŞ : 76-86



Son haftalarda savunma yapmayı unutan takım bugün son periyotta rakibe sadece 12 sayı imkanı verince adeta altın gibi bir galibiyet almış oldu. Böylece kümede kalmak için çırpınan rakibe oldukça moral bozucu bir mağlubiyet tattırdı Tofaş. Maçı dışarıda olduğum için nettende takip etme şansım olmadı. İlk üç periyot maç dengede gitmiş ama son periyottaki 12-20 lik skor Tofaş adına dikkat çekici. Brandon Bowman İlkan Karamanın da yokluğunda 4 numarayı forse etmiş adeta.
Bireysel olarak oyuncuların performansına bakarsak sanırım ilk göze çarpan iki isim Brandon Bowman ve Mehmet Yağmur olacaktır. Bowman geldiğinden beri en iyi maçını çıkararak 33 dakikada 19 sayı 11 rib. 5 asist 4 blokluk muazzam bir maç çıkarmış. Onun yanında Mehmet Yağmur 15 sayı 6 asist 2 rib 2 top çalma ile oynamış. İnşallah bu performansını her ikiside genele yayabilir. Can Altıntığ 33:31 süre ile hem takımın en çok süre alan ismi olmuş hemde bu seneki en yüksek süresini almış. Buda gözden kaçmamalı, sanıyorum Nihat İziç bugün onun oyundan oldukça memnun kalmış. Amerikalı pivot Denison da 13 sayı 6 rib ile takıma önemli katkı veren isimlerden biri olmuş.
Ev sahibi Galatasaray Cafe Crown da ise iki Amerikalı Wilkinson ve Washington skor yükünü çeken isimler olmuş. Wilkinson 25, Washington 20 sayı üretmiş. Evren Büker de 13 sayı 7 rib. 5 asist 2 top çalma ile fena bir maç çıkarmamış. Bu üçlünün yanında ise Rancik 9 sayı, Murat Kaya 3 sayı, Jasaitis 6 sayı, Can Akın 0 sayı ile hayal kırıklığı yaratan isimler olmuş. Uzun olarak Wilkinson, Rancik, Polat Kaya üçlüsü ile bu ligi bitirmeleri çok zor görünüyor.
Takım istatistiklerinde Tofaşın azda olsa daha iyi olduğu bir maç olmuş. Tofaş %51 şut yüzdesi ile oynarken Galatasaray %39da kalmış. Yine ribaundlarda Tofaşın 37-33lük, asistlerde 22-15'lik, bloklarda da 7-2'lik bir üstünlüğü söz konusu.
Üç hafta üst üste maç kaybeden, kaybederkende pek bir şey ortaya koymayan Tofaşın deplasmandan böyle önemli bir galibiyet çıkarmış olması gerçekten önemli bir gelişme. Böylece Galatasarayı ligin dibindeki yalnız yolculuğunda daha da yalnız bırakmış oldular. Tahkim kararlarıda henüz açıklanmadan Pınar Karşıyaka deplasmanında kazanan Galatasaray herkesin kafasında bir acaba başarabilecekler mi sorusu uyandırmıştı. Tofaşın önümüzdeki hafta Pınar Karşıyaka maçı çok çetin geçecek, şimdiden yerimizi ayırtalım bu maç için.


Hiç yorum yok: