14 Aralık 2009 Pazartesi

Majid Musisi Mukiibi

Majid Musisi Mukiibi (15 Eylül 1967 - 15 Aralık 2005)

Timsah yürüyüşünün yaratıcısı Ugandalı Majid Musisi'nin vefatının üzerinden tam 4 yıl geçmiş. Sene 1994 Musisili Bursaspor İnönü deplasmanında Beşiktaş'a konuk oluyor ve siyah inci Tuncayın nefis ortasına harika bir kafa vuruşuyla galibiyet getiren golü atıyor. Bir çok Türk futbolseverin Musisiyle ilk tanışmasıda bu maçla oluyor.




Uganda'nın Avrupada forma giyen ilk futbolcusu olan Musisi Bursaspor'a Fransanın Rennes takımından transfer olmuştu. Rennes'de oynadığı iki sene sonunda takımının Ligue 1'e çıkmasına önemli katkıları olmuş ve yolu Türkiye'ye düşmüştü. İlk senesinde takımın İntertoto kupasına kalmasında pay sahibi oldu ve 27 maçta 9 gol kaydetti. Bir sene sonra İntertoto kupasıyla birlikte Baljiç - Ercüment ikilisiyle forvette büyük bir patlama yaptı. Bursaspor İntertoto Kupasında çeyrek finalde Karlsruhe'ye trajik bir maçla elenirken Musisi bu maçta futbolumuza timsah yürüşünü armağan etti.



O sezon ligde 30 maçta 15 gol atarak zirve yapan Musisi ertesi sezon Gordon Milne ile çok fazla anlaşamasada 13 maçta 7 gol kaydetti. Türkiyede Bursaspor'un ardından Çanakkale Dardanelspor formasıda giyen Musisi burada futbolu kadar özel yaşamıylada ilgi odağı oldu. Türkiye macerasından sonra ülkesine dönen Musisi, futbolunun son yıllarında Vietnam ligine gitti ve forma giydiği dönemde HIV virüsü kaptı. Tekrar ülkesine dönüp futbolu burada bırakan Musisi 15 Aralık 2005 günü akşamında hayata veda etti. Kendisini özlemle anıyoruz.

Toprağın Bol Olsun Siyah İnci...

Hiç yorum yok: