18 Aralık 2009 Cuma

18-19 Aralık - Takımlarımız Ne Yapar?


18 Aralık 2009 Cuma - TSL

20.00 Beşiktaş JK - Bursaspor (İnönü Stadyumu)

Süper Ligde ilk yarının son maçında iki 32 puanlı takım birbiriyle karşılaşıyor. Son yıllardaki gerginliğin bitip iki takım taraftarlarında da aynı stadda maç izlemesi gerektiğini düşünüyordu herkes ama İstanbul İl Güvenlik Kurulu ve beşiktaş yönetimi bunu istemedi. Teksasta yaptığı organizasyonla madem maça gidemiyoruz takımı uğurlayalım dedi. Gayet hoş görüntüler eşliğinde takım Özlüceden İstanbul'a gönderilmiş. İnşallah dönüşleride böyle güzel olur. 

Maç için birşeyler karalamak gerekirse, üç sonucunda sürpriz olmayacağı bir maç olacak. Bugün Okay Karacan güzel bir analiz yapmış, Beşiktaş rakiplerine topla oynama şansı verirse daha iyi sonuçlar alıyor. Eğer, Ertuğrul Sağlam Kayserideki gibi maça ofansif başlayıp takımı ileride tutmaya çalışırsa Beşiktaş daha avantajlı olur. Ama Ertuğrul hocanın defansif önlemleri elden bırakmayacağı düşüncesindeyim. Galatasaray maçındaki gibi hızlı oyuncularla gol arayacağız bence. Geçen sene İnönüde 0-0 biten maçın bir benzeri olabilir. Zaman zaman gerginliklerinde olacağı maçta, kişisel hatalar yapılmazsa puanla ayrılacağımızı düşünüyorum.


19 Aralık 2009 Cumartesi - BBL
17.00 Oyak Renault - Bornova Belediye
(Bursa Atatürk Spor Salonu)

Rnault geçen hafta Aliağa'ya kaybederken hiçte umut edici bir oyun ortaya koymamıştı. Üst üste 5 maç kaybettiler ve bu haftada kazanamazlarsa çok büyük sıkıntıya girerler. Bu nedenle oyuncular herşeyiyle bu maçı kazanmak isteyecektir. Rakip Bornova Belediyesi'ni bu sene Tofaş karşısında canlı izlemiştim. Çok iyi iki yabancıları var. Joshua Shipp ve Kedrick Brown tek başlarına Tofaş maçını aldırmışlardı. Çok atletik ve yüzdeli oynayan bu arkadaşlar için özel önlem almak şart. Oldukça çekişmeli geçmesini beklediğim maçın favorisini zor durumdaki ev sahibi olarak görüyorum.

17.00 Efes Pilsen - Tofaş (Ayhan Şahenk Spor Salonu)

Efes Pilsen dün akşam Eurolig için kader maçlarından birine çıktı ve son dakikaya kadar başabaş götürdüğü maçı kaybetti. Eurolig'e daha iyi konsantre olmak için maçın Cumartesi günü olmasını sanırım onlar istediler. Perşembeden Cumartesiye bazı oyuncuların yorgunluğu olabilir ama Efes'in geniş rotasyonu sayesinde bu dezavantajı yaşayacağını düşünmüyorum. Tofaş'ın güçlü Efes deplasmanından galibiyet çıkarması büyük sürpriz olur. Efes cephesinin bu maçı Cumartesi gününe alması konsantrasyonlarını büyük ölçüde Avrupa Ligine verdiğini gösteriyor. Belki böyle bir motivasyonsuzluk Tofaş için bir şans yaratabilir. 

19 Aralık 2009 Cumartesi - TB2L
14.00 Finalspor - Ormanspor (Final Okulları Spor Salonu)

Finalspor Pertevniyal ile başladığı zorlu 4 maçlık seriden tek galibyet çıkarabildi. Bu haftaki rakip 10. sıradaki Ormanspor. Renault gibi Finalsporunda artık kazanması gerekli, Ormanspor'un Bursa deplasmanından galibiyet ile dönmesi oldukça uzak bir ihtimal.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

bursaspor için güzel bi galibiyet oldu. çok daha rahat kazanabilirdik ama sercan'ın kaçırdığı goller ve hakem faktörü buna engel oldu. bu sezon hedef şampiyonluk ya da en azından uefa olmalı..

silahsız kuvvet dedi ki...

Maçı kazandık benim boğaz gitti :) Ergiç o topu göğsüyle indirdiği andan itibaren film koptu, hiç birşey hatırlamıyorum. Yukarıda Allah var diyorum başkada birşey demiyorum. Zaponun gol sonrası resmi çıksın koyalım onuda bloga :)

Unknown dedi ki...

bursaspor inönü'de en son 1994 yılında kazanmış. o maçı da tribünde seyretmiştim. golleri cezayir'li yusuef ve rahmetli majid musisi atmıştı. aynı duyguları bana tekrar yaşattığınız için teşekkürler çocuklar..